Απογραφή Larp

FAQ

Τι είναι το larp;

Larp ή LARP είναι το ακρώνυμο του Live Action Role Playing. Μερικοί βλέπουν το larp σαν άθλημα, άλλοι σαν χόμπυ, άλλοι σαν μέσο έκφρασης και ορισμένοι σαν μία μορφή τέχνης.

Στο larp υποδύεσαι ένα χαρακτήρα-ο οποίος θα μπορούσε να είναι από ένα ανεγκέφαλο ζόμπι ή κάποιος που θα έμοιαζε πάρα πολύ με εσένα-με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να κάνουν το ίδιο. Η συνολική εμπειρία είναι σχεδιασμένη και συντονισμένη από έναν άνθρωπο ή μία ομάδα ανθρώπων που θα μπορούσαν επίσης να υποδύονται ή να μην υποδύονται χαρακτήρες κατά την διάρκεια του δρώμενου. Δεν υπάρχει λεπτομερές σενάριο όπως στο σκηνικό θέατρο. Αυτός ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός γίνεται για προσωπική διασκέδαση και για το καλό των υπολοίπων συμμετεχόντων. Το Larp δεν απευθύνεται σε παθητικό κοινό το οποίο να μην έχει κάποια εξοικείωση με την αφήγηση.

Το larp υπάρχει με πολλές ονομασίες και στιγμές ύπαρξης του έχουν καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία. Βρίσκεται σε άνοδο παγκοσμίως, με κοινότητες larp σε πολλές χώρες.

Γιατί η παγκόσμια απογραφή larp;

Παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες έχουν έναν πρόχειρο υπολογισμό του πληθυσμού τους που ασχολείται με το larp, δεν έχει προηγηθεί άλλη περιεκτική παγκόσμια απογραφή απο δηλωμένους larpers σε αυτή την κλίμακα. Θέλουμε πραγματικά να καταγράψουμε όσους ασχολούνται με τα larps, έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν ή θέλουν να ασχοληθούν στο μέλλον.

Οι πληροφορίες που θα αποκτήσουμε θα δημοσιοποιηθούν έτσι ώστε οι θεωρητικοί να βγάλουν συμπεράσματα τα οποία, ευχόμαστε, να αυξήσουν την ποσότητα και την ποιότητα των larp παγκοσμίως.

Προσωπικά στοιχεία

Δεν θα κοινοποιήσουμε ποτέ την διεύθυνση email σας.

Εάν αποφασίσετε να παρέχετε την διεύθυνση email σας, θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να σας ειδοποιήσει για την απογραφή.

Εάν παρέχετε διεύθυνση email για άλλους που μπορεί να ενδιαφέρονται για την απογραφή, θα τους στείλουμε μήνυμα άμεσα. Δεν θα αποθηκεύσουμε την διεύθυνση email τους. Για να αποφύγουμε την πιθανότητα spam με αμέτρητες προσκλήσεις για να πραγματοποιήσουν την απογραφή, έχουμε αποθηκεύσει ένα cryptographically hashed αντίγραφο του email τους. Δεν είναι δυνατόν για εμάς ή οποιονδήποτε άλλο να υποκλέψει την διεύθυνση email σας, εφόσον αυτό έχει κρυπτογραφηθεί.

Είστε ακαδημαικός οργανισμός ή επιχείρηση;

Αν και συμβουλευόμαστε γνωστούς θεωρητικούς του larp ανα την υφήλιο για την μεθοδολογία μας, αυτή η απογραφή δεν υποστηρίζεται επίσημα απο κανένα ακαδημαικό ίδρυμα ή εκδοτικό οίκο. Η larp απογραφή δεν είναι ένα εμπορικό προιόν και όλα τα αποτελέσματα της θα διατίθενται εντελώς δωρεάν.

Τι θα κάνετε τα αποτελέσματα της απογραφής;

Όταν τελειώσει η απογραφή, θα παρουσιάσουμε τα δεδομένα υπό την προστασία μίας Συμφωνίας Χρήσης Δεδομένων. Οποιοσδήποτε θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα, να τα αναθεωρήσει και να τα χρησιμοποιήσει πάντοτε υπο τις συνθήκες της συμφωνίας. Από τα δεδομένα θα αφαιρεθούν όλες οι προσωπικές πληροφορίες. Τα ευαίσθητα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα μόνο σε κατάλληλους ακαδημαικούς ερευνητές. Εάν είναι εφικτό, μία ανάλυση των δεδομένων θα δημοσιευτεί σε ακαδημαική εφημερίδα. Μπορεί επίσης να ζητηθεί βοήθεια στην ανάλυση των δεδομένων από ενδιαφερόμενους φορείς. 

Θα το επαναλαμβάνατε και αν ναι πότε;

Ναι, ευχόμαστε να το επαναλάβουμε σε μερικά χρόνια ώστε να ενημερώσουμε τυχόν αλλαγές του larp σε όλη την υφήλιο.

Ποιοί είστε;

Ο Aaron Vanek μένει στο Los Angeles και ασχολείται με τα Larp σχεδόν 30 χρόνια. Έχει γράψει και εκδόσει μία έκθεση σχετικά με την τέχνη του larp με τίτλο 'Cooler Than You Think: Understanding Live Action Role Playing' το οποίο διατίθεται σαν δωρεάν PDF λήψη εδώ. Είναι ιδρυτικό μέλος των Live Game Labs και υποδιευθυντής της Seekers Unlimited, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που χρησιμοποιεί το larp για την εκπαίδευση. Έχει επιμεληθεί του 2012 και 2013 Wyrd Con Companion Books με την Sarah Lynne Bowman, Ph.D.

Ο Ryan Paddy μένει στην Νέα Ζηλανδία και ασχολείται με τα Larp σχεδόν 25 χρόνια. Η σύνταξη του Live action role-playing game άρθρου στη Wikipedia έχει οδηγήσει στην αναγνώριση του καλού άρθρου status. Είναι ιδρυτής και μέλος της επιτροπής της New Zealand Live Action Role Playing Society.

Μπορείτε να μας βρείτε στο www.facebook.com/larpcensus ή με email στο aaron@larpcensus.org ή ryan@larpcensus.org.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους γενναιόδωρα βοήθησαν στην επιμέλεια και την μετάφραση της Larp απογραφής πρίν την επίσημη έναρξη της: Fatima AbdulKarim, Teresa Axner, Whitney "Strix" Beltrán, Rafael Bienia, Sarah Lynne Bowman, Nat Budin, Baptiste Cazes, Jan Černý, Krzysztof M. Chmielewski, Gilles Cruyplants, Karol Cydzik, Elin Dalstål, Amber Eagar, Luiz Falcão, the LARP Academia list, Ajit George, Olga Gontarczyk, Malcolm Harbrow, J. Tuomas Harviainen, Karijn van der Heij, Nathan Hook, Björn-Ole Kamm, Taisia Kann, Ярослав Kot, Gabriele Manganello, Diana Mancia, Marissa Minna Lee, Alexander Miroforides, Michał "Saladyn" Misztal, Yukiko Mochizuki, Suus Mutsaers, Jihyun Park, Stephanie Pegg, Nikola Reitz, Tapani Ronni, Ola Rønning, Christopher Sandberg, Kryštof Šámal, Tatiana Shutova, Jaakko Stenros, Evan Torner, Steve Vig, Olga Vorobyeva, Josefin Westborg, Mike Young.